dé kaart waarop je alle creatieve lessen vindt voor kinderen van 2 tot 18 jaar in Amsterdam

Waar zijn de lessen?

logo

Klassiek Ballet/Spitzen/ selectieklassen

Klassiek ballet:
Vanaf ongeveer 6/7 jaar maken de leerlingen een aanvang met ballettechniek en wordt de structuur/opbouw gebruikt van een klassieke balletles; een opwarming, oefeningen aan de barre, in het midden en vanuit de hoek over de diagonaal, en stretching. Voor jong en oud is het mogelijk de klassieke ballettechniek te leren. Uitdraaien is zeer essentieel, evenals een goede houding en vormgevoel. Bij alles wat de leerlingen leren in deze lessen vinden wij het zeer belangrijk dat zij begrijpen en voelen wat zij doen. Zij leren dus niet alleen veel passen, bewegingen, draai- en sprongtechniek, maar ook dat dit alles een kwaliteit en expressie heeft.

Spitzenlessen:
Leerlingen die op spitzen gaan dansen moeten op een gevorderd niveau zijn en 12 jaar of ouder. Hun been- en voetspieren moeten sterk genoeg zijn en zijn goedgekeurd door de balletdocent.
Leerlingen die graag op spitzen willen leren dansen, kunnen dat bij de directie kenbaar maken. De aankoop van spitzen wordt gedaan in overleg en onder begeleiding van een docent.

Selectieklassen:
De kinderen in de selectieklassen, worden voor deze lessen uitgenodigd. Deze lessen zijn bedoeld voor hen, die duidelijk te kennen geven dat zij gemotiveerd zijn om geconcentreerd en aandachtig te werken aan de ballettechniek. Fysieke aanleg en gevoel voor dans en muziek zijn een voorwaarde. In de selectieles gaan we nauwkeuriger en preciezer aan de slag met de klassieke ballettechniek. Er is extra aandacht voor het stretchen. Er wordt ook gewerkt aan creativiteit en dansexpressie d.m.v. improvisatie opdrachten. Selectiegroepen volgen een paar zondagen per jaar extra lessen en soms mogen leerlingen aan extra optredens meedoen, zoals bij familievoorstellingen van Theater Rotterdam.