dé kaart waarop je alle creatieve lessen vindt voor kinderen tot 18 jaar in Amsterdam

Waar zijn de lessen?

logo

Yoga bij Kinderyoga MagicFlow

Tijdens een yogales zijn de kinderen met spel, dans, zang en ontspanning bezig. Door dit te combineren met yoga-oefeningen wordt op de belevingswereld van de kinderen ingespeeld. Met thema's over (onder meer) de natuur, de dierenwereld, jaargetijden en feesten, ontdekken kinderen niet alleen het leven, maar onderzoeken zij ook met veel plezier allerlei lichaamshoudingen, het spelen met hun adem en het gebruik van hun zintuigen. Kinderyoga en mindfulness leggen hiermee een goede basis voor een gezond en evenwichtig leven.

De kinderen worden er rustiger van en zijn meer ontspannen. De lessen zijn ongedwongen, spontaan en met veel bewegingen. Creativiteit en verbeeldingskracht wordt ontwikkeld en gestimuleerd. Ze leren samen te 'werken'/spelen, worden leniger, voelen zich prettiger en kunnen zich beter concentreren.Iedereen doet wat hij kan, en je bent goed zoals je bent!

In de huidige samenleving ligt de nadruk met name op de ontwikkeling van het denken en presteren. Kinderen zouden zich hierdoor onveilig kunnen voelen of onzeker kunnen worden. Met mijn yogalessen wil ik hen de ruimte, de liefde en de handvatten geven die zij nodig hebben. Hiermee wil ik bijdragen aan hun opgroeien tot zelfbewuste, evenwichtige mensen, die in staat zijn liefdevol met zichzelf en hun omgeving om te gaan.