dé kaart waarop je alle creatieve lessen vindt voor kinderen tot 18 jaar in Amsterdam

Waar zijn de lessen?

logo

Track & Beatmaking bij DGAI Music School

DGAI Music School is een instelling voor muziekeducatie, organisatie en presentatie met een focus op the urban cultures. In het kader van talentontwikkeling, identiteit, burgerschap en erfgoed geeft DGAI Music School binnenschoolse- en buitenschoolse muziekeducatie.

DGAI Music School geeft les in piano, gitaar, viool, drums, zang en track & beatmaking. Met als doel om buitenschoolse muziekeducatie toegankelijk te maken voor alle Amsterdamse kinderen.

Wij geven in groepjes les in het produceren en schrijven van beats en tracks in Ableton. Onze leerlingen leren daarmee echt hun eigen beats te maken, op te nemen en af te mixen! Er zijn nog altijd weinig scholen die dit aanbieden, DGAI Music School loopt daarin voorop! De lessen zijn als volgt georganiseerd:

  • BLOK 1 Leer de geschiedenis van de hiphop, ontdek je identiteit (wie ben je, wat is je stijl), maak kennis met verschillende rapstijlen, leer rijmen, vergroot je woordenschat. Daarnaast leren we je samplen, componeren, tracks en beats maken waardoor je uiteindelijk je eigen nummers kan producen.
  • BLOK 2 Je eigen verhaal vertellen ( authentieke storytelling), beats maken, eigen rapnummers maken, hoe perform je, hoe communiceer je met publiek, uitwisseling met de andere disciplines, concept eindpresentatie bedenken.
  • BLOK 3 Blok een en twee herhalen, concept eindpresentatie ontwikkelen, videoclip maken, samenwerken met andere disciplines in de eindpresentatie (bijv. tracks maken voor de rappers en zangers).

DGAI Music School geeft op meerdere plekken in Amsterdam Zuidoost en Oost muziekles, vaak op loopafstand te bereiken voor leerlingen. De lessen zijn zowel in kleine groepen als privéles onder leiding van professionele muzikanten.

Wat uniek is aan onze muziekschool is de focus op urban cultures, zoals hiphop, en dat wij op een laagdrempelige manier lesgeven.

Elk jaar sluiten we af met eindpresentaties voor de ouders! Dat kan live of online, daarbij houden we natuurlijk rekening met de coronaregels.

Meer weten? Check dan onze website of volg ons op Instagram, Facebook of Youtube. Naast de gewone binnen- en buitenschoolse lessen, geeft DGAI Music School ook online muzieklessen om zo muziekeducatie bereikbaar te maken voor iedereen.