Peuterles bij B! Music School

Laat je peuter, of kleinkind kennis maken met verschillende ritmes en Afrikaanse percussie-instrumenten. Met de docent maakt je peuter een bijzondere muzikale ritmische reis. Er wordt muziek gespeeld en liedjes gezongen, samen met papa’s, mama’s, ooms, tantes, oppas, oma’s of opa’s.

B! Music School is een instelling voor muziekeducatie, organisatie en presentatie met een focus op the urban cultures. In het kader van talentontwikkeling, identiteit, burgerschap en erfgoed geeft B! Music School binnenschoolse- en buitenschoolse muziekeducatie. B! Music School geeft les in piano, gitaar, viool, drums, zang, cello en track & beatmaking, peuterlessen en afrodans. Met als doel om buitenschoolse muziekeducatie toegankelijk te maken voor álle Amsterdamse kinderen.

De lessen zijn op de volgende wijze ingedeeld:

BLOK 1 In het eerste blok komen er vooral percussie instrumenten aan bod. Op deze wijze kan jouw kind op een laagdrempelige wijze in aanraking komen met verschillende ritmes. Ook worden hierbij verschillende liedjes aangeleerd.

BLOK 2 Het streven is om in het tweede blok een ander instrument of meerdere instrumenten centraal te stellen, zoals de cello, piano en/of viool. Op deze wijze vindt er iets meer verdieping plaats. De kinderen leren verschillende klanken te herkennen en mogen de instrumenten aanraken.

BLOK 3 Tweede blok herhalen en werken aan eindpresentatie in samenwerking met de andere