Kunstclub bij Kids art club Amsterdam

Kunst club voor kinderen

 

Bij de Kunst club leren de kinderen over verschillende kunstvormen, kunstenaars en ze ontdekken verschillende technieken en materialen. In elke les staat een leerdoel centraal. Dit kan zijn het leren over een bepaalde kunstenaar of ontdekken hoe het is om met onbekende materialen te werken.

De kinderen leren hun ideeën uit te werken met bijvoorbeeld klei, verf, karton en allerlei andere materialen. De opdrachten zijn over het algemeen gekaderd maar binnen het kader is er heel veel ruimte om te experimenteren, onderzoeken, uit te proberen en te creëren op je eigen manier. Zo kan ieder kind hun eigen beeld tot werkelijkheid brengen in zijn of haar kunstwerk op zijn op zijn/haar eigen persoonlijke manier.

Ik vind het belangrijk dat de kinderen gestimuleerd worden om eigen keuzes te maken voor hun kunstwerk maar je mag je natuurlijk altijd laten inspireren! Zo hoop ik het zelfvertrouwen van de kinderen in in hun kwaliteiten en vaardigheden te vergroten! Ik wil de kinderen meegeven dat tijdens het maken van kunst niks goed of fout is en dat we leren van het proces.

 

En natuurlijk maken we samen veel plezier tijdens het ontdekken en experimenteren met kunst!

 

Voor wie? Kinderen vanaf 6 t/m 11 jaar.

Wanneer? Woensdag: 15.45 - 17.15 of donderdag 15.45 - 17.15