dé kaart waarop je alle creatieve lessen vindt voor kinderen van 2 tot 18 jaar in Amsterdam

Waar zijn de lessen?

logo

Instrument, zang & band

Instrumentles en spelen in een popband in één combinateles

Lijkt het je vet om in een bandje te spelen? Bij de jaarcursus Instrument/zang & Band leer je een instrument bespelen én rock je meteen in een echt band! Ook als je nog nooit een instrument hebt vastgehouden of gezongen kun je meedoen.

Hoe werkt het?
Aan het begin van het jaar kies je het instrument dat jij wilt leren bespelen. Je koopt of huurt dat instrument zodat je thuis lekker kunt oefenen. Of leen via het Jongeren Cultuurfonds gratis een instrument uit het Instrumentendepot. Vervolgens word je ingedeeld in een bandje bij kinderen met dezelfde ervaring en leeftijd als jij. Met elkaar speel je elke week 30 minuten in een bandje onder begeleiding van een enthousiaste popcoaches. Aansluitend krijg je alleen of met een klein groepje 30 minuten instrument,- of zangles. Tijdens de lessen ga je naast bestaande nummers ook zelfgemaakte liedjes oefenen. Daarnaast treed je minimaal twee keer per jaar op voor een publiek!

Instrumenten
Bij Instrument/Zang & Band kies je een instrument in principe voor het hele jaar. Je instrumentvoorkeur geef je aan in het aanmeldformulier. Je kunt kiezen uit de volgende instrumenten: elektrische gitaar, basgitaar, keyboard/piano, drums of zang.

Is dit niet wat je zoekt?
Muziekschool Amsterdam heeft nog veel meer cursussen en lessen op heel veel locaties in de stad.
Je kunt bijvoorbeeld ook op instrumentles of samenspelen in een band of ensemble.