dé kaart waarop je alle creatieve lessen vindt voor kinderen tot 18 jaar in Amsterdam

Waar zijn de lessen?

logo

DE ENIGE CECCHETTI-BALLETSCHOOL IN AMSTERDAM

Peuterdans vanaf 2 t/m 4 jaar
In deze lessen dansen de peuters samen met mama, papa, opa, oma of oppas.

De peuters leren ritmisch bewegen op klassieke ballet muziek speciaal gemaakt voor de allerkleinsten. We werken aan zelfexpressie en de ontwikkeling van de motoriek in fantasierijke verhaaltjes. Ook zingen we enkele kinderliedjes.

Kleuters 4 t/m 5 jaar
In deze lessen leren de kinderen op speelse wijze te luisteren en te bewegen op klassieke muziek. Hun fantasie word geprikkeld om verhalen uit te beelden en dieren na te doen. De ontwikkeling van de motoriek staat voorop bij deze kleine dansers en danseressen.

6+
Vanaf 6 jaar leren de kinderen de eerste beginselen van de klassieke ballettechniek. Er word op speelse wijze aandacht besteed aan zelfexpressie en het ritmisch bewegen op muziek.
Vanaf 6 jaar kunnen de kinderen meedoen met balletexamens, die door de school worden georganiseerd. Meedoen met het examen is niet verplicht maar vooral heel erg leuk. Er komt een examinatrice uit Engeland van de Cecchetti Society om de dansers en danseressen te beoordelen. Zij krijgen dan een officieel erkend diploma en een cijferlijst.