Bandklas Junior

Binnen de bandklas maken leerlingen tussen de 6 en 12 jaar kennis met alle instrumenten in een band. Ze leren zingen en gitaar, basgitaar, toetsen en drums spelen. Daarnaast is de interactie binnen de band en uiteraard het plezier heel belangrijk. Elke bandklas bestaat uit minimaal vier leerlingen die onder begeleiding van een ervaren coach zowel covers als eigen werk instuderen.

De lessen van de bandklas duren anderhalf uur en hebben duidelijke opbouw. Elke les wordt begonnen met een introductie en een opwarming. Vervolgens wordt er aandacht besteed aan het doornemen van de huidige nummers, het instuderen van een nieuwe cover of het schrijven van een eigen liedje. Afhankelijk van de spanningsboog van de leerlingen wordt er een pauze/spelmoment ingelast, alvorens weer verder te spelen. Elk nummer heeft een andere bezetting. Zo zal een leerling het ene nummer zingen, het andere nummer drummen en in het derde nummer toetsen spelen. Op deze manier maken ze kennis met elk instrument en de rol van elk  instrument binnen een band. Iedere les wordt gezamenlijk afgesloten en de leerlingen krijgen huiswerk mee om voor te bereiden voor de volgende les. Na elke drie maanden volgt er een te gek optreden van alle bandklassen in de zaal van de Q-Factory Amsterdam, toegankelijk voor alle ouders en belangstellenden.

Er wordt rekening gehouden met het niveau en de leeftijd van de leerlingen. Binnen DSOPM wordt gewerkt met het A-MACK volgsysteem, waarmee ook de voortang van de bandklas leerlingen wordt bijgehouden. De DSOPM heeft een eigen huiswerk systeem ontwikkeld voor het lezen van muziek, afgestemd op de leerlingen. Momenteel wordt er gewerkt aan een online platform, waarmee kinderen vanuit huis gemakkelijk aan de slag kunnen. We maken gebruik van de nieuwste technieken en spelen in op de wensen en behoeften van onze leerlingen.