Bandklas bij DSOPM

Bandcoaching wordt gegeven als onderdeel van ons Vooropleiding Traject en daarbuiten. Wij coachen bestaande bandjes op aanvraag, maar ook voor iedereen die het leuk lijkt om onder begeleiding in een band te spelen, op een ambitieuze manier met muziekmaken bezig is of naar een vakopleiding toe wilt. Over het algemeen bestaan de bands uit 2x zang, 2x gitaar, 1x bas, 1x drums en eventueel toetsen.

Drie keer per jaar wordt er in een nieuwe samenstelling gewerkt aan het instuderen van covers en schrijven van eigen materiaal. Na elke periode volgt er een optreden in de Q-Factory Amsterdam. Ook voor de jongere kinderen onder ons is dit de ideale manier om voor het eerst in aanraking te komen met muziek. Leerlingen wisselen instrumenten bijvoorbeeld per nummer af en komen er op deze manier achter of ze bijvoorbeeld een passie hebben voor gitaar spelen of toch liever drummer willen worden. Lees hier meer over bij het kopje “De Bandklas”.

De lessen bandcoaching duren 90 minuten. We werken met verschillende gekwalificeerde docenten en stellen naar aanleiding jouw wensen en niveau de verschillende bandjes samen, waarbij we opzoek gaan naar een coach die deze band het beste kan begeleiden. Je ontwikkeling wordt bijgehouden aan de hand van het A-MACK systeem en biedt een duidelijk zicht op je vooruitgang. Er zijn A-MACK evaluatie momenten aan het begin van het schooljaar en aan het einde van elke periode.