dé kaart waarop je alle creatieve lessen vindt voor kinderen tot 18 jaar in Amsterdam

Waar zijn de lessen?

logo

Algemene Muzikale Vorming (4-7 jaar)

Met het doel kinderen geleidelijk aan kennis te laten maken met muziek, kan een muzikale voorbereidende training het kind tegelijkertijd aanzetten tot het bestuderen van een specifiek instrument.
Deze muzikale reis vindt plaats in een groep door een speelse benadering van muziek en haar fundamentele componenten. Dit bevordert de ontwikkeling van samenwerkings- en samenwerkingsvaardigheden, empathisch vermogen, emotionele en relationele vaardigheden en de vaardigheden luisteren, aandacht en concentratie.
Het belangrijkste doel van de cursus is om de interesse van het kind voor deze kunstvorm te ontwikkelen, zijn muzikale basisvaardigheden te ontwikkelen en het vermogen te ontwikkelen om zijn emoties via muziek te uiten en over te brengen.
De belangrijkste methodologie die op dit gebied wordt gebruikt, is spelen, waarbij we het "maken van muziek" ervaren met onze natuurlijke muziekinstrumenten, zoals de stem en het lichaam. Claudio biedt zintuiglijke en muzikale activiteiten aan die behoren tot verschillende gespecialiseerde methoden, allereerst de Alexander-techniek, het onderwijzen van Carnatische muziek, de Kodali- en Dalcroze-methode. Ten slotte kunnen kinderen door het gebruik van muziekinstrumenten zoals stokken, rammelaars, cimbalen, maracas, metallofoons, geluidsbuizen en andere kleine instrumenten het ritme direct ervaren.

NB: De cursus wordt in het Italiaans gegeven. Kinderen hebben een basiskennis van de Italiaanse taal nodig om de lessen te kunnen volgen.