Afrodans bij B! Music School

Je kunt naast de muzieklessen ook iedere woensdagmiddag Afrodans bij ons volgen! In de lessen leer je moves en choreografieën op moderne swingende afrobeats. Afrodans is gebaseerd op traditionele Afrikaanse dans, waarin het draait om beweging, energie, opzwepende muziek en fun. De lessen worden gegeven in samenwerking met We Are On The Move.

B! Music School is een instelling voor muziekeducatie, organisatie en presentatie met een focus op the urban cultures. In het kader van talentontwikkeling, identiteit, burgerschap en erfgoed geeft B! Music School binnenschoolse- en buitenschoolse muziekeducatie. B! Music School geeft les in piano, gitaar, viool, drums, zang, cello en track & beatmaking, peuterlessen en afrodans. Met als doel om buitenschoolse muziekeducatie toegankelijk te maken voor álle Amsterdamse kinderen.

De lessen zijn op deze wijze ingedeeld:

BLOK 1
Tijdens het eerste blok verken je de verschillende Afrikaanse stijlen/choreografieën van Afrodans, zoals Azonto, Kuduro, coupe décalé, ndombolo, Afro contemporary en meer.

BLOK 2
Tijdens het tweede blok is er meer verdieping in de techniek. Deze bestaat uit een variatie van laag dansen met gebogen knieën en veel voetenwerk tot grote bewegingen met je hele lichaam waarmee je ritmisch meebeweegt op de muziek en verschillende choreografieën in de verschillende Afrikaanse stijlen.

BLOK 3
Blok 1 en Blok 2 worden herhaald en de kinderen werken toe aan een eindpresentatie, waarin je al hun geleerde moves gezamenlijk zullen laten zien.