Zang

Het 'instrument' dat je altijd bij je draagt is je eigen stem. Iedere stem is weer anders, heeft zijn eigen klank en kleur. De zangafdeling biedt twee richtingen: het klassieke repertoire (opera, musical etc.) en het lichte repertoire (pop en jazz, Latin).

Zanglessen zijn er voor kinderen vanaf 10 jaar, jongeren en volwassenen. Gezond stemgebruik, een goede houding en de juiste ademhalingstechniek zijn de belangrijkste onderdelen van de les. Tekstinterpretatie en frasering zijn andere vaardigheden waar natuurlijk ook aandacht aan wordt besteed. Je favoriete songs leren zingen, plezier hebben, een ‘verhaal’ over het voetlicht brengen, samenspelen en het leren van zangtechnieken die jouw mogelijkheden verbreden is ook belangrijk! Het repertoire wordt gekozen in onderling overleg. Voor gevorderde leerlingen is het mogelijk om één keer in de 14 dagen zangles te hebben.

Alleen zingen is fantastisch, samen zingen voegt nog iets bijzonders toe aan je muzikale beleving. Binnen Scholen in de Kunst kun je aan diverse ensembles, koren en bands deelnemen. De specifieke zang- en samenzangaspecten worden er behandeld en er wordt een leuk repertoire opgebouwd. Ook zal er de mogelijkheid zijn samen op te treden!