dé kaart waarop je alle creatieve lessen vindt voor kinderen tot 18 jaar in Amersfoort

Waar zijn de lessen?

logo

Viool

De viool behoort samen met de altviool, de cello en de contrabas tot de strijkinstrumenten. Het onderwijs is erop gericht om vanaf het begin zo te werken dat de leerling al na korte tijd plaats kan nemen in één van de orkesten.

Je kunt vanaf 7 jaar beginnen met reguliere vioolles. In het eerste lesjaar krijgen de leerlingen bij voorkeur twee maal per week les; een groepsles en een individuele les. De minimum/maximum leeftijd voor de eerstejaars groep is afhankelijk van het advies van de viooldocenten.

Vanaf het eerste lesjaar krijgen leerlingen een individuele les. Het lesgeld voor strijkinstrumenten is hoger dan voor de overige instrumenten i.v.m. met de langere lestijd.

Het voordeel van een strijkinstrument als de viool is dat kinderen het al vanaf zeer jonge leeftijd kunnen leren. Er zijn zelfs violisten die op drie- of tweejarige leeftijd zijn begonnen.

Bij ons kunnen kinderen vanaf het vierde jaar beginnen met viool spelen. Op deze leeftijd kunnen kinderen vaak goed luisteren en nadoen. Door het luisteren naar klanken en het naspelen daarvan leren kinderen vaak snel omgaan met de viool. Positieve aandacht van de ouders en het dagelijks oefenen helpen ook mee in het leerproces.