dé kaart waarop je alle creatieve lessen vindt voor kinderen tot 18 jaar in Amersfoort

Waar zijn de lessen?

logo

Urban dance

Kun jij niet stil blijven zitten bij hiphop- of rapmuziek, maar heb je nog nooit iets gedaan met streetdance of hiphop dance? Kom dan bij ons dansen! Je kunt starten met een beginnersgroep hiphop, waarin je kennismaakt met de verschillende streetstyles en hiphopmoves. Je gaat aan de slag performance, bewegingen, expressie, timing en gevoel. Danservaring is niet nodig; gevoel voor ritme is handig!

Onder de titel urban dance vallen verschillende dansvormen uit de straatcultuur: o.a. streetdance, hiphop en breakdance. Bij Scholen in de Kunst combineer je deze diverse dansvormen en leer je je eigen dansstijl ontwikkelen. De muziek bij onze danslessen is vaak uptempo, met een lekkere beat.

Streetdance, ook wel hiphopdance, is een verzamelnaam van dansvormen die zijn ontwikkeld op straat, in clubs en op middelbare scholen. Streetdance kan gezien worden als een onderdeel van de hiphopcultuur. Kenmerkend voor streetdance zijn o.a. improvisatie en aanmoediging door omstanders en mede dansers. Tussen dansers en omstanders is er dan ook vaak een sterke sociale interactie. In Nederland wordt streetdance meer beoefend in dansstudio’s en –scholen dan op straat. En improvisatie heeft steeds meer plaatsgemaakt voor (groeps)choreografieën.

Breakdance is een specialisatie binnen street/hiphopdance en een graadje moeilijker. Bij breakdance zijn de verschillende soorten bewegingen ingedeeld in vier groepen: top rock (staand dansen), footwork (vanuit gehurkte positie), powermoves en freezes (poses). Binnen breakdance draait het nog meer om het hebben van een eigen stijl, originaliteit en expressie. Ook dat leer je bij Scholen in de Kunst!

Waarom zou je voor streetdance/hiphop kiezen?
● omdat je gewoon ontzettend gek bent op dansen;
● bij streetdance is er veel ruimte voor improvisatie;
● je hoeft niet superlenig te zijn;
● streetdance is een mix van hiphop, jazz en funk en dat betekent gegarandeerd dansen op lekkere muziek!;
● bij streetdance vind je de juiste balans tussen je lichaam en de ‘beat’;
● je kunt bij streetdance je eigen stijl ontwikkelen;
● streetdance doe je gezellig samen met anderen;
● voor streetdance kun je ook veel inspiratie uit videoclips halen;
● er zijn regelmatig mogelijkheden om op te treden voor publiek;
● je kunt gebruik maken van een speciale kortingsregeling om in de Amersfoortse theaters dansvoorstellingen te bezoeken.

Wij hebben verschillende cursussen urban dance: je kan hiphop doen, streetdance, of breakdance - en dat kan al vanaf zes jaar! Groepen zijn op leeftijd ingedeeld, zoals 6-7, 10-12, 12-15. Bekijk onze website voor de actuele lestijden en groepen, of bel ons met je vraag!