dé kaart waarop je alle creatieve lessen vindt voor kinderen tot 18 jaar in Amersfoort

Waar zijn de lessen?

logo

Tuba

De tuba behoort, net als de trombone en de bariton of het euphonium, tot de koperen blaasinstrumenten. Deze instrumenten worden ook wel het groot koper genoemd. Het zijn veelzijdige instrumenten. Zowel in de klassieke muziek, de pop en jazz en de harmonie en fanfare muziek komen ze goed tot hun recht. De tuba is een blaasinstrument met een lage, rijke en warme klank. Het spelen van de tuba is uniek ten opzichte van andere blaasinstrumenten. Het geluid maak je namelijk door een brommende of zoemende beweging te maken met je lippen. Ook spelen de ademhalingstechniek en de bediening van de ventielen hierbij een rol. De tuba heeft meestal drie tot zes ventielen.

Vanaf 7 jaar zijn kinderen groot genoeg om tuba te leren spelen. Zo mogelijk wordt de eerste paar jaar in kleine groepjes lesgegeven. Bij het samenstellen van deze groepjes wordt er gekeken naar leeftijd en speelniveau van de leerlingen.

De tuba is een geweldig instrument voor kinderen:

● de tuba maakt een laag en warm geluid dat kinderen vaak indrukwekkend vinden;
● de tuba past binnen complete orkesten, brassbands, popgroepen, jazzgroepen en nog veel meer, maar is ook leuk om alleen te spelen;
● de techniek achter het spelen van de tuba is uitdagend, leuk en uniek.

Voor beginnende enthousiaste blazers tot 12 jaar, die graag met andere kinderen samen muziek willen maken, is er het Basispakket 1e jaars. Je krijgt dan 25 minuten individueel les en 10 minuten groepsles. Dat maakt het spelen nog leuker!