dé kaart waarop je alle creatieve lessen vindt voor kinderen tot 18 jaar in Amersfoort

Waar zijn de lessen?

logo

Trompet

Onze trompetlessen zijn voor kinderen vanaf zes jaar. De trompet is een geschikt instrument voor kinderen door de volgende dingen:

● met de trompet speel je verschillende genres zoals klassiek, pop en jazz. Kinderen kunnen zo ontdekken welke muziek ze het leukst vinden;
● het geluid van de trompet past overal tussen, waardoor er veel mogelijkheden zijn;
● de trompet is licht van gewicht en is dus ook goed draagbaar voor een kind;
● het is relatief makkelijk om de trompet te leren spelen. De meeste kinderen boeken daarom al snel vooruitgang;
● de kleinere trompet voor kinderen is een relatief goedkoop instrument.

Een mooie leeftijd om te beginnen met trompetspelen is 7 of 8 jaar. De docenten bekijken per individu of je fysiek in staat bent om trompet te spelen. Onze docenten zullen u daar goed over adviseren.

Het belangrijkste van muziek maken is natuurlijk dat je er plezier in hebt. Om te zorgen dat je er ook plezier in houdt, wordt tijdens de trompetles ruim aandacht besteed aan technische aspecten als ademhaling, embouchure (hoe je lippen staan) en houding. Hiervoor krijg je vaak naast de te spelen stukjes aparte oefeningen om te zorgen dat je je blijft ontwikkelen. Dit garandeert een jarenlang speelplezier!

Naast deze oefeningen worden er echte muziekstukken gespeeld. Sommige met, en andere zonder CD. Het leuke aan de stukjes met CD is dat je thuis kunt oefenen met pianobegeleiding of zelfs een heel orkest. Er zijn heel veel leuke boeken, variërend van klassiek en film tot aan musical en pop. Met deze stukjes kun je echt de show stelen als je een keer een optreden hebt! Daarnaast wordt in de les al een basis gelegd voor het samenspelen. Je kunt duetten doen met je leraar of je medeleerling, of misschien zelfs met z'n drieën! Dit verhoogt alleen maar het plezier.