Theater ICOON

Ben jij gefascineerd door theater en zou je zelf ook wel eens toneelles willen? Of houd jij er van om je te verkleden en op te treden voor anderen? Dan zijn onze theaterlessen echt iets voor jou. De jongste theaterleerlingen kruipen in de rol van prinsessen, piraten, paarden, draken en nog veel meer. We gaan met onze verbeelding op reis naar kastelen, diep in de zee, het donkere oerwoud en elke les is een avontuur. Onder begeleiding van een enthousiaste docent leer je samenspelen, verschillende emoties uiten en een toneelstuk opbouwt met de drie W's: Wie, Wat en Waar. En aan het einde van het jaar treed je op in een echt theater voor alle papa's, mama's, vriendjes en vriendinnetjes.

De oudere kids begeven zich steeds meer op onbekend terrein. Je oefent hoe je een rol speelt en hoe je een verhaal vertelt: niet alleen met je stem, maar vooral ook met je lichaam. Je leert hoe je spanning kan opbouwen, hoe je een dialoog spreekt en leert de hele ruimte t e gebruiken. Dit doe je nooit alleen, maar altijd samen met je groepsgenoten. Naast dat er veel wordt geïmproviseerd speel je aan het einde van het jaar in een echte, grote voorstelling voor publiek. Je krijgt een dosis vaardigheden aangereikt, waar je de rest van je leven de vruchten van plukt.

Waarom zou je voor theater of toneel kiezen?
● theater is veelzijdig; er is altijd een vorm die bij je past;
● bij theater kun je je energie kwijt;
● je neemt een rol aan en kunt even uit je dagelijkse leven stappen;
● toneelspelen vergroot je zelfvertrouwen;
● spelen voor publiek en applaus ontvangen geeft een kick;
● bij theater communiceer je met mensen;
● theater is gezellig: je doet het samen met anderen en hebt veel plezier;
● er zijn regelmatig mogelijkheden om op te treden voor publiek;
● je kunt gebruik maken van een speciale kortingsregeling om in de Amersfoortse theaters theatervoorstellingen te bezoeken.

De theatercursussen worden ingedeeld op leeftijd: zo hebben we peutergroepen vanaf twee jaar, en groepen 7-9 jaar, 10-12 jaar, 12-15 jaar, 15-18 jaar. Bekijk onze website voor de actuele lestijden en groepen - of bel ons met je vraag!