dé kaart waarop je alle creatieve lessen vindt voor kinderen tot 18 jaar in Amersfoort

Waar zijn de lessen?

logo

Saxofoon

Wie saxofoon wil spelen kan kiezen uit vier verschillende ‘formaten’. De altsax en de tenorsax komen het meest voor als solo-instrument (zowel in klassieke muziek als in de jazz en pop). De sopraansax en de baritonsax worden vaak gebruikt in het saxofoonkwartet en in bigbands en bij harmonie- en fanfareorkesten. Beginnende leerlingen spelen de eerste jaren doorgaans op de altsaxofoon.

Als je ongeveer 8 jaar bent kun je beginnen met saxofoonles. Je moet namelijk eerst je beide voortanden hebben gewisseld. Daarnaast moeten je vingers lang genoeg zijn om bij de kleppen te kunnen.

Meestal beginnen kinderen op een altsaxofoon. De vingerzetting en basistechnieken zijn voor alle saxofoons hetzelfde. Daarom kun je later ook overstappen naar een tenor-, sopraan- of baritonsaxofoon. Het is maar net welke klank je mooi vindt. Door dagelijks even te oefenen en positieve aandacht van de ouders leren kinderen snel.

Waarom zou je saxofoon kiezen?

● de saxofoon is veelzijdig en wordt in veel verschillende muziekgenres gebruikt: klassiek, jazz, soul, blues, funk, latin, pop, rock, etc.;
● het is een instrument waarmee je veel emotie kunt overbrengen;
● een saxofoon is een sexy instrument; het ziet er cool uit!;
● met een saxofoon kun je terecht in zowel een orkest als in een band;
● er zijn vier soorten saxofoon, dus er is altijd wel een saxofoon die bij je past.

Voor beginnende enthousiaste blazers tot 12 jaar (fluit, hoorn, fagot, klarinet of hobo), die graag met andere kinderen samen muziek willen maken, is er het Basispakket 1e jaars. Je krijgt dan 25 minuten individueel les en 10 minuten groepsles. Dat maakt het spelen nog leuker!