Klassiek ballet

Houd je van dans, maar heb je nog nooit iets gedaan met klassiek ballet? Kom bij ons op les! Je kunt starten met een beginnersgroep klassiek ballet of een oriëntatiecursus, waarbij je kennismaakt met verschillende dansvormen. Een uitgekiende kans om te ontdekken wat jou het meeste aanspreekt.
Met klassiek ballet leg je een solide basis voor iedere dansvorm. Of je nu verder gaat met klassiek ballet of toch liever kiest voor moderne dans of urban, de basistechniek van klassiek ballet komt altijd van pas! In alle cursusgroepen vormt deze techniek dan ook het uitgangspunt. Cursisten werken aan o.a. een goede lichaamshouding, lenigheid en conditie. Bovendien ontwikkelen ze expressie, muzikaliteit en zelfvertrouwen. Dansplezier staat altijd centraal!

Waarom zou je aan klassiek ballet willen doen?
● klassiek ballet is de basis voor alle andere dansvormen;
● van balletoefeningen word je lenig: je spieren worden langer en soepeler;
● je conditie gaat met sprongen vooruit: je springt, draait en doet veel oefeningen;
●  je motoriek verbetert en je krijgt een mooie, rechte houding;
● bij ballet speelt muziek een belangrijke rol; je leert goed luisteren;
● ballet is gezellig: je doet het samen met anderen, hebt plezier en beweegt veel;
● er zijn regelmatig mogelijkheden om op te treden voor publiek;
● je leert veel over discipline en doorzettingsvermogen;
● je kunt gebruik maken van een speciale kortingsregeling om in de Amersfoortse theaters dansvoorstellingen te bezoeken.

Wij hebben cursussen klassiek ballet voor iedereen vanaf acht jaar: 8-9, 10-12, 12-20. Bekijk onze website voor de actuele lestijden en groepen, of bel ons voor meer informatie!