dé kaart waarop je alle creatieve lessen vindt voor kinderen tot 18 jaar in Amersfoort

Waar zijn de lessen?

logo

Klarinet

De klarinet behoort tot de groep houten blaasinstrumenten en wordt bespeeld met een enkel riet. De klarinet is een zeer veelzijdig instrument. Het instrument wordt zowel in de klassieke muziek, als in de jazz, de volksmuziek en de popmuziek gebruikt. In het aanvangsonderwijs wordt er les gegeven op de bes-klarinet. Later is het ook mogelijk om te leren spelen op de es-klarinet of de basklarinet.

Je kunt vanaf 6 jaar beginnen met klarinetles, afhankelijk van je fysieke mogelijkheden voor het instrument. Door dagelijks even te oefenen en positieve aandacht van de ouders leren kinderen snel.

Waarom zou je voor klarinet kiezen?

● de klarinet heeft een mooie klank;
● de klarinet is veelzijdig en wordt gebruikt in verschillende muziekgenres; klassieke muziek, jazz, zigeunermuziek, klezmer, etc.;
● een klarinet is geschikt om in een orkest of een ensemble te spelen;
● met een klarinet kun je ook terecht in een harmonieorkest en dat geldt zeker niet voor alle instrumenten!

Voor beginnende enthousiaste blazers tot 12 jaar (fluit, hoorn, fagot, klarinet of hobo), die graag met andere kinderen samen muziek willen maken, is er het Basispakket 1e jaars. Je krijgt dan 25 minuten individueel les en 10 minuten groepsles. Dat maakt het spelen nog leuker!