dé kaart waarop je alle creatieve lessen vindt voor kinderen tot 18 jaar in Amersfoort

Waar zijn de lessen?

logo

Kinderdans

Begin jij al te dansen als je muziek hoort? En zou je graag willen leren dat net zo mooi te kunnen als een balletdanser? Een pirouette draaien op één been en je armen daarbij sierlijk omhoog? Maar vind je het minstens net zo fijn om ook te zweven, rollen, vliegen en springen? En om zelf bewegingen te verzinnen en te ontdekken wat je binnen dans nog meer kunt doen met je lichaam? Bijvoorbeeld als een fladderende vlinder of schaatsende ijsbeer door de zaal bewegen. Kom dan meedoen, want dát en nog veel meer komt aan bod in de cursussen Kinderdans die Scholen in de Kunst aanbiedt!

Op speelse wijze leren de kinderen hun eigen lijf beter kennen. Door creatieve dansopdrachten ontdekken ze hoe ze dansbewegingen op verschillende manieren kunnen inzetten binnen de elementen tijd, ruimte en kracht. Ook maken ze al een beetje kennis met de basisbewegingen uit het klassieke ballet, bijvoorbeeld de plié en de posities. En dat alles op verschillende soorten muziek. Plezier in dansen staat voorop!

Uitdagend, vrolijk, speels en beweeglijk: dat is dansen bij Scholen in de Kunst. En je kan al komen dansen vanaf 1,5 jaar: dan mogen je ouders of opa en oma mee komen doen. Daarna hebben we cursussen voor verschillende leeftijdsgroepen (zoals 2-3, 4-5, 5-6), en zelfs eentje voor alle stoere jongens die hun energie kwijt willen!

Kijk op onze website voor de actuele lestijden en voor de verschillende groepen en cursussen. Of bel ons met je vraag!