dé kaart waarop je alle creatieve lessen vindt voor kinderen tot 18 jaar in Amersfoort

Waar zijn de lessen?

logo

Kerkorgel

Ben jij gefascineerd door kerkorgels en zou je het liefste zelf kerkorgel leren spelen? Bij Scholen in de Kunst kun je ook terecht voor kerkorgelles. Dit bijzondere instrument hebben wij niet zelf in huis, maar gelukkig kunnen we terecht in een kerk in Amersfoort. Naast de klassieke orgelstukken is het ook mogelijk les te krijgen in het kerkelijke orgelspel.

Vanaf ongeveer zeven jaar kunnen kinderen bij ons beginnen met kerkorgel spelen. Door dagelijks even te oefenen en positieve aandacht van de ouders leren kinderen snel. Het kerkorgel is niet een vanzelfsprekende keus voor een kind, want veel kinderen komen er niet mee in aanraking. Toch is het een mooi instrument om te leren bespelen, want:

● een kerkorgel heeft een machtig, ruimtevullend geluid;
● er is veel bijzondere muziek geschreven voor kerkorgel;
● je krijgt natuurlijk les op een indrukwekkend kerkorgel in een Amersfoortse kerk!

Je kunt natuurlijk thuis geen kerkorgel kwijt, maar je kind kan prima oefenen op een klavierinstrument: dit kan een piano, harmonium of een elektronisch instrument zijn.

Gevorderde leerlingen kunnen desgewenst les krijgen in het harmoniseren van koraalmelodieën en het improviseren van voorspelen. Zij zullen alle facetten van het kerkelijk orgelspel leren beheersen, waardoor zij in staat zijn een kerkdienst op passende wijze muzikaal in te vullen. Leerlingen die zich meer willen richten op het klassiek orgelspel zullen naast de speeltechnische elementen literatuurspel onderwezen krijgen.