dé kaart waarop je alle creatieve lessen vindt voor kinderen tot 18 jaar in Amersfoort

Waar zijn de lessen?

logo

Hobo Hoogland

De hobo is een houten blaasinstrument dat bestaat uit een lange buis. In deze buis zitten gaten en kleppen. Hiermee produceer je de verschillende klanken. Uit de hobo komt een krachtig en indringend geluid. De uitdaging van dit blaasinstrument zit hem in de controle van de ademhaling.

Naast krachtig en indringend, is het geluid van de hobo ook heel helder. Daarom is het de hobo in een orkest vaak heel goed te horen. Het geluid van de hobo komt tot stand door de twee trillende rietplaatjes in het instrument. Deze rietplaatjes trillen als er lucht door de hobo geblazen wordt.

De hobo is een leuk instrument voor kinderen. Voor de meeste kinderen is het een leuke uitdaging om in een van onze jeugdorkesten te spelen. Samen spelen is leuk en leerzaam voor je kind.

Wel is de hobo één van de moeilijkere blaasinstrumenten. Daarom helpen onze ervaren docenten je kinderen graag bij het leren spelen. Het is ook belangrijk dat er voldoende buiten de lessen om geoefend wordt. Als kinderen vaker oefenen hebben ze het sneller onder de knie. 

Heb je al ervaring met het spelen van de hobo? Onze hoboïsten hebben al tientallen jaren ervaring. Er valt daarom voor iedereen genoeg bij te leren.