dé kaart waarop je alle creatieve lessen vindt voor kinderen tot 18 jaar in Amersfoort

Waar zijn de lessen?

logo

Elektrische gitaar ICOON

De gitaarfamilie is niet compleet zonder de elektrische gitaar. Onmisbaar in de populaire muziek en het hart van de meeste popbands. Het verschil met de gewone gitaar is dat er een versterker nodig is om geluid te produceren.

Elektrische gitaarles is er voor jong en oud. Vanaf 9 jaar kan je sowieso elektrische gitaar spelen bij ons. Ben je jonger dan 9 jaar maar wil je toch al elektrisch gitaar gaan spelen, dan kan dat in overleg met de docent. Je kunt een proefles afspreken en met de docent de mogelijkheden bespreken.

De eerste paar jaar wordt er soms in kleine groepjes lesgegeven, maar individueel les volgen kan ook. Aan de hand van liedjes uit het poprepertoire houd je je bezig met akkoorden, toonladders, verschillende speeltechnieken, improvisatie, begeleiding en samenspel. Nadat je de basisvormen kent kun je je gaan specialiseren in jouw favoriete muziekstijl.

De elektrische gitaar is een populair instrument onder kinderen. Dit komt mede door het stoere imago. De elektrische gitaar is ook een veelvoorkomend instrument in de bands en popgroepen waar veel kinderen naar luisteren.

Heeft je kind ook de droom om bij een band te spelen? Dan kan hij of zij terecht bij een van de gezellige bands van Scholen in de Kunst!

Ons cursusaanbod begint vanaf zes jaar. Vanaf die leeftijd pakken kinderen het gitaar spelen vaak gemakkelijk op. Ook is het mogelijk om als kind eerst een proefles te nemen.

De ervaren docenten van Scholen in de Kunst leren iedereen wel iets bij. Ook als je al veel ervaring met de elektrische gitaar hebt. Voor gevorderde gitaristen hebben wij speciale cursuspakketten.